2009. szeptember 28., hétfő

The King & The Queen

Tizenegyedik alkalommal lett listavezetõ Madonna nagylemeze Nagy-Britanniában: a "Celebration" címû válogatásalbum vasárnap került a brit slágerlista élére.


Az énekesnõ ezzel Elvis Presley mellé került a rangsorban - közölte a brit zenei slágerlistákat üzemeltetõ Official UK Charts Company (OCC). A popdíva lemeze, amelyre zenei pályafutásának 36 legsikeresebb slágerét válogatta össze, a Muse "The Resistance" címû albumát váltotta - rögtön debütálásakor - a lista élén. Az énekesnõ ezzel Elvis Presley nyomába ért, aki szintén 11 alkalommal vezette lemezével a brit slágerlistát. Nem döntötte azonban még meg a Beatles rekordját, ami 15 listavezetõ albummal minden idõk legsikeresebb zenekarának számít Nagy-Britanniában.

Rekorder lett viszont a nõi elõadók körében: összesen 29 hétig állt a brit slágerlista élén Madonna-album, és nála több listavezetõ dalt - 13-at - egy nõi elõadó sem ért el az országban.. A popdíva ráadásul a duplázások terén is élen jár: négy alkalommal is elérte, hogy az albumok és a szólószámok listáját egyszerre vezesse - közölte az OCC.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails