2009. augusztus 26., szerda

Koncert a magyar tv-ben

Október 3-án a magyarországi HBO és HBO HD tűzi adására a tavaly decemberben forgatott Argentin koncertet!



Nagy örömmel jelentjük be, hogy Madonna október 3-án este ismét Magyarországon koncertezik. A zenei és vizuális élmény mellett azonban ezúttal a kényelem is garantált. A valódi zenerajongók ugyanis a Sticky & Sweet turné 2008-as Buenos Aires-i állomásán készült koncertfelvételt láthatják az HBO műsorán.
A pop műfaj nagyasszonya a Hard Candy albumot népszerűsítő koncertkörút keretében 2008 decemberében az argentin fővárosban négy koncertet adott 250.000 rajongó nagy örömére. A River Plate Stadionban rögzített koncertfelvételen olyan nagyszerű dalok csendülnek fel, mint a Like A Prayer, a Music, a Don't Cry For Me Argentina, a Hung Up vagy a Give It 2 Me.
Egy valódi szupersztár, látványos show és fantasztikus dalok... ez Madonna koncertje. Musical főszerep az Evitában, ami Golden Globe-díjat hozott, huszonkilenc Grammy-jelölés és hét Grammy-díj, tizenegy stúdióalbum, nyolc turné, a Billboard magazin TOP 100-as listája szerint "Minden idők legsikeresebb szólóénekese", összesen öt Guiness rekord, gyerekkönyv bestsellerek, a kabbalah egyik legismertebb követője, csókjelenet Britney Spearsszel... Madonna címszavakban. De valójában ennél sokkal több.

A turnéról

A nemrégiben az 51. születésnapját ünneplő Madonna Louise Veronica Ciccone legutolsó stúdióalbuma, a Hard Candy 2008. április 25-én került a zeneboltok polcaira, és egyúttal a slágerlisták élére is: 37 országban nyitott a listák élén, és a Nemzetközi Zeneipari Szövetség összesítése szerint a tizenegyedik legjobban fogyó album volt 2008-ban. A többek között az "Év albuma" Grammy-díjra jelölt albumot népszerűsítő turné – Madonna nyolcadik nagyturnéja – a Sweet & Sticky nevet kapta, és bár az Egyesült Királyságtól Brazíliáig tartó világturnét eredetileg 2008 augusztusától decemberig tervezték, a show óriási népszerűségének köszönhetően a popkirálynő 2009-ben is folytatja a turnét, ellátogat Európa számos nagyvárosába, többek között Budapesten koncertezett, illetve Izrael is az idei turnéállomások között szerepel.
A Confessions on a Dance Floor című albumát népszerűsítő Confession Tour-ral 2006-ban felállított rekordját a Sweet & Sticky turnéval megdöntötte, ugyanis a zene történelem legjövedelmezőbb szólóénekesi koncertturnéja lett: az összbevétel 2008 decemberéig elérte a 280 millió dollárt, és 2008-ban 53 városban több mint 2,3 millió rajongó láthatta a show-t. Zenei anyaga az 1920-as évek zenei stílusától a keleti hatással ötvözött futurisztikus diszkóig terjed, a Sweet & Sticky show négy különböző blokkot – zenei stílust – ölel fel: Pimp, Old School, Gipsy és Rave.

A koncertfelvételről

A Buenos Aires-i show előtt néhány perccel csatlakozunk Madonnához. Hamarosan birtokba veszi a Sticky & Sweet színpadot, és több mint 60.000 őt istenítő rajongó elé lép a 2008. decemberi esős és viharos estén a híres River Plate futball stadionban, Buenos Airesben.
A színpadképen 200 helyi munkaerő és 250 fős utazó stáb dolgozott, 350 tonna felszerelést, 100.000 láb (kb. 30.480 méter) elektromos kábelt és 9 hidraulikus liftet használtak. Kell még hozzá egy 1935-ös Auburn Spedster autó, a világ legjobb táncosai, egy halálosan jó zenekar, egy szőke lány Michiganből, akinek a neve Madonna. És már kezdődhet is show...

LIKE A PRAYER - Madonna halkan odasúgta a tánckarnak és a zenekari tagoknak, miközben a színpad mögött imádkoztak: "Nem tudom, hogy ismeritek-e a Buenos Aires-i történetemet... Ez az a hely, ahol kinyílt a szemem, ahol felébredtem. Van valami nagyon különleges ebben a helyben. Az emberek lenyűgözőek. Nem csak jó nézni őket... hanem a szellemük... Izgatottan várom, hogy újra felébredhessek."

THE TRUTH IS I NEVER LEFT YOU - A négy történelmi jelentőségű argentínai show kezdete előtti napokban, rajongók ezrei töltötték az éjszakát a stadion közelében lévő utcákon, hogy biztosan a színpadhoz legközelebb eső helyeket foglalhassák majd el. Közel az este legragyogóbb sztárjához... A stadionba bejutott tömeg órákon keresztül - szó szerint - Madonnáért kiabált. Madonna argentin szeretetünnepe és Argentína Madonna szeretet-ünnepe a tetőfokára hágott, amikor a tömeg először pillantotta meg a "Material Girl"-t a színpadon, különleges táncosai gyűrűjében. A szeretetünnep pedig közel két órán keresztül folytatódik. Néhány dal után a popkirálynő kikiabált a közönségnek: "Olyan jóóóóó újra itt lenni. Ez a kedvenc városom, és 15 év túl sok idő távol innen." És Madonna egy nagy meglepetéssel készült a rajongóinak. Elénekli a nemzeti himnuszszerű "Don't Cry For Me Argentina"-t egy hatalmas argentin zászló előtt. Ekkor a közönség sikításban tör ki: "Evita...Evita...Evita...". A tömeg viszonzásképpen elénekli "Viva Madonna" éljenzésbe kezd first lady-je, Madonna tiszteletére.

Mindkét forgatási napon összesen 30 kameraállásból rögzítették a koncertet, hogy minden lehetséges szögből megörökítsék a show-t. Darius Khanji operatőr (aki Madonnával az Evita forgatásán is együttdolgozott), Nathan Rissman és Nick Wickham rendezők tisztában voltak vele, hogy komoly - és szinte lehetetlen küldetésük van. Tökéletesen ki kellett használniuk az elektromos hálózatot a stadionban, hogy Madonna és a többi résztvevő színpadi előadásában ne legyen fennakadás. Ez pedig tökéletesen sikerült.

Madonna és a show rendezője, Jamie King briliáns show-t álmodott meg. A Buenos Aires-i koncert a Sweet & Sticky turné csúcspontját jelentette, ahol egy művész a kedvenc városában tökéletes forgószélként söpört végig. És bár az énekesnő szándéka az volt, hogy argentínai négy show-ja a legemlékezetesebb koncertjeinek egyike legyen, a show majdnem elmaradt. A történet két koncertfelszereléssel megrakott repülőgépről szól, amik egy panamai, illetve egy sacramentói kifutópályán ragadtak. De az Úr nem hagyta cserben Madonnát, és így ő nem hagyta cserben Buenos Airest.

Bár a nyitódalnál - ami a "Candy Shop" volt - még esett az eső, a második dalnál ("The Beat Goes On") csodával határos módon elállt az eső, és így senki nem ázott meg a díva koncertjén. "A legjobb helyet választottam ki a show-hoz. Nem véletlen, hogy Buenos Airest választottuk a koncertfelvétel helyszínéül" - hangoztatta Madonna az este alatt egy alkalommal. Az időjárás "hivatalosan" is jobbra fordult, amikor Madonna "Vogue" című száma elkezdődött, a tömeg abban a másodpercben fel- és bemelegedett. A rajongók minden erejüket összeszedve kiabálták: "Szupersztár vagy... Ez az, ami vagy.", és 64.000 tomboló argentin hagyta magát "mozogni a zenére".
Mire Madonna a "Borderline" című számába kezdett (az egyik kedvenc dala, amivel megajándékozta a rajongóit), a tömeg már fel- és leugrált, amíg a popikon az utolsó "mutatványához" nem érkezett. Akár a vidám "Get Into The Groove", akár az ünnepélyes "Music", vagy éppen a szívszorító "You Must Love Me" című szám csendült fel, nem lehetett olyan érzelmet találni, ami ne jelent volna meg Madonna és a közönsége között minden egyes este.
Ám ahogy a show előtti imájában is kifejezte - volt valami különleges Buenos Airesben Madonna és a rajongók között azon a decemberi érzéki éjszakán. Amikor az énekesnő elkezdte énekelni "Az élet egy rejtély. Mindenki egyedül marad... Hallom, ahogy a nevemet mondod, és otthon érzem magam" sort – az tette fel az estére a koronát, mert egyértelmű volt, hogy a Buenos Aires-i emberek Madonnáért vannak ott, és valóban... a díva végre hazatért Buenos Airesbe. Az ő népéhez... az ő sztárjuk.

A Sweet & Sticky turné Buenos Aires-i koncertfelvétele október 3-án szombaton este látható először tévében Magyarországon, az HBO és az HBO HD műsorán. forrás: HBO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails